Azobé buiten meubilair

picknicktafel

 

Hardhout?

Het kappen van oerwoud om hout te verkrijgen is een groot taboe, en dat is meer dan terecht, en dan druk ik me mild uit.
Bossen zijn onmisbaar om de enorme diversiteit en kringloop van alle levende wezens in stand te houden. De afgelopen 100 jaar is er schrikbarend veel bos en oerwoud verdwenen. Met elke hectare aan bos die verdwijnt, verdwijnt ook de biodiversiteit. En daarmee verdwijnen prachtige planten- en diersoorten. En daarmee ook de natuurlijke geneeskrachtige voeding en stoffen die het woud oplevert

 

Al vanaf het jaar 2000, werk ik zoveel mogelijk met verantwoord gekapt hout ( FSC keurmerk) Destijds was het veel moelijker om dat hout te verkrijgen. Dit hout wordt dus uit bestaande bossen gehaald, dus uitgedund bos, zonder het bos te kappen. Of, nog beter, als bouwhout uit speciaal daarvoor geteelde plantages gekapt.

 

De picknick tafels, buiten - of openbare meubels welke ik vervaardig, hebben een zeer lange verwachtte levensduur. Ergens tussen de 20 en 30 jaar. Azobé kan wel tot 40 jaar meegaan.
Het hardhout behoeft dan ook niet geschilderde te worden wat weer een positieve invloed heeft op het milieu ter plekke.