Kastenwand of boekenkast op maat. Uniek, Functioneel of Design. Voor uw keuze van ontwerp tot uitvoering

bergruimtekastplankenzolderkamerschuifdeurenboekenruimteboekenplankenboekenplankhoge kastboekenkastwandkastdeuren deurTip Top sluiting

 

Kastenwand op maat

Het betreft hier een kastenwand op maat, voor een zolderverdieping. De opdracht was om de zolderkamer te verbouwen naar 2 kamers, waarbij boekenruimte en bergruimte ontstond, en de werkkamer ruimtelijk niet kleiner zou ogen.

De opdrachtgever had dit voorbereid door bergkasten en boekenkasten op de aangegeven plaatsen te willen realiseren. In overleg hebben we besloten om deze rond het trapgat laag te houden, en een extra boekenkast te laten terugvallen in het knieschot. Op deze wijze bleef er zelfs bergruimte achter het knieschot over, bereikbaar via de dubbele deuren. In de hoge kast rechts van het trapgat bevindt zich de CV ketel, de dubbele deuren daarnaast hebben doorlopende planken 60 cm diep. met aan de rechterkant 50 cm diep, waardoor een strijkplank eenvoudig rechtop achter de rechter deur kon worden geplaatst.

De hoge design boekenkast aan de kop van deze kastenwand, heeft bewust links en rechts stroken van 6 cm breed. Hierdoor verdwijnt de kop van de bestaande wand van 15 cm breed. Deze bevind zich rechts achter de boekenkast. Op de 9 cm die dan wel zichtbaar blijft , sluit een nieuwe wand met deurkozijn met een totale dikte van 9 cm. Anders gezegd, de wand van 15 cm dik is niet meer zichtbaar, door deze deels te verbergen achter het rechter paneel van de boekenkast.

De vulstroken van 6 cm zijn ook toegepast als beindiging van de wand, bij de boekenkasten tegen de kopgevel van de woning, waardoor aan de onderzijde door middel van een horizontale koof CV leidingen zijn weggewerkt. De vulstrook van 20 cm, links en rechts van de de dubbele en drievoudige deuren, zie je in beide kasten ook in dezelfde afmetingen terug. De hangnaad van alle deuren is exact 3 mm, dus geen 2, en geen 4. De deuren krijgen geen handgrepen, maar worden door indrukken, d.m.v. een zgn. TIP -TOP sluiting geopend. Ik heb alle details in de wanden met de opdrachtgever besproken, hoogte plinten, breedte bovenlijsten, terug liggende boekenplanken etc. , en laat dan eerst een voorbeeld zien, voor definitieve uitvoering. Zo krijgt u als klant een kastenwand op maat, uniek, zonder verrassingen, en geheel naar uw eigen wensen.