De Creatieve Timmerman  ambachtelijk timmerbedrijf

Dijkerweg 20
Kootwijkerbroek;
Ede Voorthuizen
Barneveld Lunteren 
 

Houtrot reparatie specialist uit Kootwijkerbroek

 

 

Repair Care producten staan voor hoge kwaliteit, voor een perfect houtrot herstel

Voor zeer duurzame reparaties aan uw ramen, kozijnen en deuren

 

Renovatie en Reparatie zijn onderdelen van mijn werk waar ik als specialist veel plezier aan beleef. Of het nu gaat om houtrot reparatie van een raam, deur of rot kozijn. Zo u wilt kan ik dit nagenoeg onzichtbaar, en met 10 jaar garantie voor u uitvoeren in Kootwijkerbroek Ede Barneveld Voorthuizen en Lunteren, zodat het geheel er weer perfect uit ziet.

Voor jaren 30 woningen of ouder kan ik, na een vrijblijvende inspectie, reparatie werkzaamheden verrichten aan bijv. ramen, deuren, kozijnen, boeidelen, en rotte boeiboorden, lijstwerk en andere profileringen. In het geval van vervangende reparaties aan deze onderdelen maak ik op de lokatie de profilering. Voor het vervangen van grotere delen kan ik deze in een timmerfabriek laten maken.

Of het nu handmatig of machinale vervanging betreft, ik kan ervoor zorgdragen dat het een perfect, niet of nauwelijks zichtbaar eindresultaat oplevert.

 

Duurzaam houtrot herstel

Duurzaam houtrot reparatie wordt bereikt door het gebruik van hoogwaardige materialen, en een precieze verwerking en uitvoerings volgorde.

Het vochtgehalte van het hout, de voorbereiding van de ondergrond, conservering van bestaande hout en de kwaliteit van het nieuw in te passen hout zijn allemaal van belang voor een duurzaam resultaat.

Een goed onderhouden verfsysteem zorgt ervoor dat het geheel duurzaam beschermd is, met een te verwachten lange levensduur.

 

10 jaar garantie op houtrot

Ik vergelijk deskundig houtrot herstel regelmatig met het werk van een tandarts. Wegfrezen van al het verrot materiaal, en vervolgens de ondergrond goed voorlijmen, en binnen de juiste verwerkingstijd de vulling aanbrengen, en na uitharding de vulling polijsten.

Met ruim 18 jaar ervaring in het houtrot herstel kunnen wij vanuit gedegen opleiding en ervaring minstens 10 jaar garantie op houtrotreparaties geven. Zelfs op draaiende delen, dus ramen en deuren, geven wij ook * 10 jaar garantie.

Uit ervaring is gebleken, dat dit bij extra versteviging met RVS ( roest vast staal ) zich uitstekend bewezen heeft.

*De productleverancier Repair-Care beperkt de garantie op draaiende delen. Ik ga dus technisch constructief, net even een stapje verder om die hoge kwaliteit wel te garanderen.

 

Preventief onderhoud

Houtrot aan ramen en deuren ontstaat in de meeste gevallen, zo blijkt uit ervaring, door slechte aansluiting op het kozijn. Het raam of de deur ventileerd te weinig aan de onderzijde, of nog erger klemt al, waardoor regenwater blijft hangen, en alle kans heeft om zich door het houtwerk te laten opnemen. Vooral het kopse hout, de uiteinden van de raam- en deurhoeken, is in staat om 10 x meer water op te zuigen dan langshout.

Ook zijn er vaak problemen met de liggende delen;  (ventilatie) glaslaten en onderdorpels, welke niet juist zijn uitgevoerd (of zich deels onder het straatwerk bevinden), waardoor het vocht uit de onderliggende constructie zich in het hout ophoopt.

Het is dan ook aan te raden om voorafgaand aan een schilderbeurt hier extra  aandacht aan te besteden, door ramen en deuren te schaven waar dat nodig is.